OVER MIJ

“In Friesland kan ik alles doen waar ik van hou!”
Van de Randstad naar het platteland

Na mijn studie Pedagogiek in Amsterdam vond ik mijn eerste betaalde baan op het snijvlak van jeugdzorg en jongerenwerk in Alkmaar. Na 30 jaar lief en leed, wonen en werken in de randstad verhuisden wij naar het kleine Harlingen. De overgang is  een zeer ingrijpende gebeurtenis geweest. Dat werd versterkt door het feit dat ik net moeder geworden was.

Ik had heimwee en moest vreselijk wennen.

 

Groot netwerk

Inmiddels weet ik wel beter! Ik vond snel werk als preventiewerkster bij de verslavingszorg en leerde op die manier het echte Friesland kennen. Ik bouwde gaandeweg een groot netwerk op, wisselde nog drie keer van baan in de jeugdzorg tot ik in 2011 besloot me als zelfstandig adviseur/coach te vestigen. Een inspirerend avontuur!

 

 

AApontje foto juni 2018.PNG
Zeilen en zingen

In Friesland kan ik alles doen waar ik van hou. Ik heb een passie voor zeilen, zowel op het wad als op zee. Daar is sinds de zomer van 2018 een passie bij gekomen: het schipperen op zonnepont 'de Jonge Seun' in de Harlinger haven. Ik fiets en wandel graag, genietend van weide- en waddenvogels en de weidsheid van het landschap. Verder zing ik bij het

NHL-Stendenkoor met overgave de passies van Bach en andere composities.

 

De dijk over

Ik kom nog graag en vaak in het westen, waar mijn kinderen, kleinkind en een groot deel van mijn familie en vrienden wonen. Afspraken met hen combineer ik met het uitbouwen en onderhouden van mijn netwerk, of met een bezoek aan een museum, concertzaal of theater. Maar voor dat laatste hoef ik eigenlijk de dijk niet meer over: Friesland bruist en biedt genoeg uitdaging!