OVER MIJ

Van de Randstad naar het platteland

Na mijn studie Pedagogiek in Amsterdam vond ik mijn eerste betaalde baan op het snijvlak van jeugdzorg en jongerenwerk in Alkmaar. Dat werk stopte toen wij met onze drie maanden oude dochter naar Friesland verhuisden. De verhuizing was voor mij een ingrijpende gebeurtenis. Het idee om als doorgewinterde ‘randstedeling’ deel van een plattelandsgemeenschap te moeten gaan uitmaken, stond mij in het begin erg tegen.

 

Groot netwerk

Nu, na 27 jaar wonen in Harlingen en werken in Friesland, weet ik wel beter! Ik vond snel werk als preventiewerkster bij de verslavingszorg en leerde heel Friesland kennen. Langzaamaan bouwde ik een groot netwerk op en wisselde drie keer van baan in de jeugdzorg, tot ik in 2011 besloot me als zelfstandig adviseur en trainer/coach te vestigen. Een inspirerend avontuur!

 

 

Zeilen en zingen

In Friesland kan ik alles doen waar ik van hou. Ik heb een passie voor zeilen, zowel op het wad als op zee. Ik fiets en wandel graag, genietend van weide- en waddenvogels en de weidsheid van het land. Verder zing ik bij het Stendenkoor met overgave de passies van Bach en andere composities mee.

 

De dijk over

Ik kom nog graag en vaak in het westen, waar mijn drie kinderen, familie en trouwe vrienden en vriendinnen wonen. Afspraken met hen combineer ik met het uitbouwen en onderhouden van mijn netwerk, of met een bezoek aan een museum, concertzaal of theater. Maar daarvoor hoef ik eigenlijk de dijk niet meer over: Friesland bruist en cultuur is er volop!

“In Friesland kan ik alles doen waar ik van hou!”

© 2020 Liesbeth Buijs Advies